Cadeautjes, omdat het kan!

Gratis E-book

Het Observeum stelt dankzij donaties drie E-books gratis beschikbaar.

  

Burgumers, verhalen zelf. Een boek geschreven door en voor Burgumers e.o., onder de titel “Burgumers, verhalen zelf”. Een vervolg op de vraag van het Nut Bergum aan mij om over oud plaatsgenoten te 

schrijven. Een megaklus waarop ik niet ben ingegaan. Wel het idee sprak me aan, omdat er een generatie vertellers en schrijvers over “gewone” recente dorpshistorie verdwijnt.

(Aangeboden door Stichting Observeum) 

 

Middeleeuwse straffen. Gevangenisstraf was in de zeventiende eeuw nog een geheel nieuwe sanctie. Vóór die tijd werd deze straf als een tijdelijke maatregel in afwachting van berechting gezien.
(Aangeboden door Stichtng Blokhuispoort) 

 

Gevangen in Friesland. Gevangen in Friesland door je jaren heen. Wij geven een beeld over de Friezen hoe zij met mensen omgaan die de wet hebben overtreden. Een overzicht van straffen die werden uitgedeeld, het galgenveld in Friesland, onder in de kerken het Hûnegat.

(Aangeboden door Stichtng Blokhuispoort) 

 

Cadeautjes, omdat het kan! Veel leesplezier en misschien wilt u een donatie geven via GEEF.NL hiermee help je mee om de reparatie van de koepel te financieren.  Doneren kan ook via de bank NL79 INGB 0006 7802 56 t.n.v. Observeum Burgum

Reactie schrijven

Commentaren: 0